Fodersystem lærer smågrise at æde tørfoder
Skiold får Agromekpris for fodersystem til smågrise, der kan fodre små portioner.

Smågrise skal helst lære at æde tørfoder så hurtigt som muligt. Ofte lyder anbefalingen, at man skal smide en håndfuld tørfoder ind til dem fem gange dagligt. Men det kan være svært at leve op til i praksis.

Derfor får fodersystemet fra Skiold A/S, der kan fodre smågrise med mange små portioner tørfoder en agromekpris. Prisudvalget forventer, at grisene æder mere og dermed vejer mere ved fravænning, når de fodres på den måde.

»Vi har flyttet fokus fra at soen skal producere mere mælk til at smågrisene skal æde tørfoder tidligere. Det gælder om at få dem i gang,« siger udviklingschef hos Skiold.

Fidusen ved det nye system er, at det både kan fodre og tildele beskæftigelsesmateriael i så små mængder som en halv eller en kvart liter, hvor normale anlæg giver halvanden liter ad gangen.

Fordelen ved at de får mindre ad gangen oftere er, at der går kort tid fra man smider tørfoder i stien til det smager og lugter som omgivelserne.

”Hvis de får noget frisk lidt oftere, bevarer de interessen for tørfoderet længere, ” siger han.

Mere om dette tema

Læs om Agromek samt nogen af de nyheder, de byder på, nedenfor.

Systemet kan dosere helt ned til en kvart liter, hvor det før hed 1,5 til to liter ad gangen.

Systemet er meget simpelt. Den nye enhed koster i størrelsesordenen 500 kr. Men dertil kommer det foderanlæg som skal fylde op og udløse foderenheden som vil være forskellig fra bedrift til bedrift. Derfor kan man ikke give en generel pris på det nye system.

Skiold har testet, at teknikken i det nye fodersystem virker.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle