Formand: Nemmere sagt end gjort, Hr. Minister

I en kommentar til Dan Jørgensens nye handlingsplan for MRSA beder formanden for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen, om bedre anvisning om, hvordan de skal nå ministerens ambitiøse mål.

"Der er intet overraskende ved Dan Jørgensens nye plan for reduktion af antibiotikaforbruget i dansk svineproduktion og udfasning af de mest kritiske typer antibiotika, men det havde været rart, om ministeren samtidig var i stand til at anvise mig og mine kolleger, hvordan vi skal nå de ambitiøse mål. Hvad skal vi gøre, når der udbryder sygdom blandt dyrene? Skal vi vende os om og gå? Lukke stalddøren bag os og håbe på det bedste?

Danske svineproducenter har fuldstændig ligesom ministeren et mål om at bruge så lidt antibiotika som muligt ude i staldene. Vi tager en lang række forholdsregler for at værne om sundheden i besætningen og beskytte dyrene mod sygdomme udefra. Derfor er forbruget af antibiotika i dansk svineproduktion markant lavere end i sammenlignelige lande med en stor svineproduktion. Kan vi gøre det bedre? Det tror jeg! Men vi har allerede reduceret forbruget med 17 % fra 2009 til i dag, og alle de lavthængende frugter er for længst plukket. En yderligere reduktion på 15 % fra 2015 til 2018 og en totaludfasning af et af de mest effektive typer antibiotika, tetracyklin, vil gøre ondt både på produktionen og på dyrevelfærden. Mange sygdomme skal slås ned hurtigt og konsekvent, inden de når at brede sig til andre dyr i besætningen, ellers får det uoverskuelige konsekvenser.

Jeg håber, der med ministerens plan følger en valid plan for, hvordan vi skal nå i mål. Jeg håber, tallene ikke er grebet ud af luften, men at de bygger på ny viden, som vil gøre det muligt at reducere antibiotikaforbruget endnu mere end det allerede er gjort. Sammen med vores dyrlæger gør vi dagligt en indsats for at bruge så lidt antibiotika til dyrene som muligt, men man får meget let fornemmelsen af, at uanset hvad vi gør, så kan ministeren altid gøre det meget bedre," siger formand Henrik Mortensen.

Emneord mrsa, antibiotika, politik

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle