Forskere skal finde øko-indeks sammen med nyt avlsselskab

Forskere fra Aarhus Universitet har fået ti mio. kr. til at udvikle et økologisk avlsindeks med udgangspunkt i Topigs Norsvin-grise.

PorganiX-projektet, der har modtaget ti mio. kr. i støtte fra GUDP og blev søsat ved årsskiftet, skal inden for de næste tre år munde ud i et økologisk avlsindeks for Topigs Norsvin-grise, som Bertel Hestbjerg og Henrik Bovbjerg står bag i selskabet Bovbjerg Økologi.

Det fortalte Mahmoud Shirali fra Aarhus Universitet, da han var indlægsholer på SvineRådgivningens temamøde om udendørs svineproduktion.

I sit indlæg redegjorde han for arbejdet i projektet, der skal munde ud i et økologisk indeks for økologiske grise.

Der bliver tale om et komplekst arbejde med et stort datagrundlag, som blandt andet gerne skal føre til 12 procent bedre økonomisk værdi i avlen.

»Det er en unik database og samtidig den største i den økologiske sektor, som kommer til at rumme forskellige karakteristika af dyrene. Dataene kommer helt fra slagterierne, produktionsbesætninger og avlsbesætninger til genomiske informationer«, fortalte Mahmoud Shirali.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle