Fortsat DC-jagt på UK-grise: Nu præmie til nye UK-smågrise
Danish Crown indfører nu en præmie til nye UK-smågrise.

Den sidste tid har Danish Crown forsøgt at overtale flere svineproducenter om, at de skulle omlægge til UK-produktion, trods nedsættelsen af tillægget fra 40 til 30 øre i 2015.

Nu indfører Danish Crown i en periode på tre år en præmie til ekstra UK-smågrise med 10 kroner pr. gris. Ved UK-smågrise er der blandt andet flere velfærdskrav.

Blandt Danish Crowns britiske kunder er der en jævn efterspørgsel efter kød fra de såkaldte UK-grise, hvor produktionen er forbundet med en række ekstra krav ud over den danske lovgivning.

"Vi står faktisk i en situation, hvor vi hver eneste uge har kunder til kød fra flere grise, end dem vi i øjeblikket har til rådighed. Den merpris, vi kan hente fra vores kunder, er desværre ikke stor nok til, at vi kan løfte UK-tillægget generelt, så derfor har vi valgt at tage dette skridt i bestræbelserne på at få flere grise," fortæller Søren F. Eriksen, adm. direktør i Danish Crown Pork i en pressemeddelelse.

Tillægget på de 10 kroner vil blive udbetalt ud over de 30 øre, der i øjeblikket betales i UK-tillæg, og pengene vil gå direkte til smågriseproducenten.

Denne model er valgt, fordi størsteparten af omkostningerne ved UK-produktion påhviler smågriseproducenten.

"Vi tror på, at de 10 kroner pr. gris kan få en række producenter til at investere i at omlægge produktionen til at honorere kravene til UK-produktion. Samtidig ved vi, at der er en række smågriseproducenter, som lever op til UK-kravene, men sælger deres smågrise til eksport. For nogle af dem vil dette tillæg muligvis også være attraktivt, og så kan det faktisk også være med til at stabilisere antallet af slagtninger i Danmark," siger Søren F. Eriksen.

Foreløbig er der bevilget en ramme svarende til produktion af 4.000 grise pr. uge i tre år. Tillægget gives efter først til mølle-princippet til både nye producenter af UK-smågrise og producenter, der udvider deres produktion.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle