Forventning om øget svineproduktion i USA
USDA hæver forventninger til svineproduktionens størrelse i 2015. PEDv-smitten mindskes.

Det amerikanske landbrugsministerium, USDA, har i sin februar rapport endnu en gang hævet sine forventninger til amerikansk svineproduktions størrelse i 2015.

Det skriver Markedsnyt for Svinekød, der udgives af L&F.

Hvor USDA i sin januar rapport forventede en stigning i produktionen på 4,6 pct. i 2015, forventer USDA i sin februarrapport, at den amerikanske produktion af svinekød i 2015 vil ligge 5,5 pct. højere end 2014.

Den stigende produktion er en følge af, dels en øget ekspansion af antallet af søer efter en rekordindtjening i 2014, og dels en forventet mindre negativ effekt på produktionen fra PEDv i 2015.

PEDv på retur

PEDv-smitten er mindsket betydeligt i forhold til samme måneder sidste år. Samtidig rapporteres også om fald i dødeligheden ved smitte, der skyldes en større immunitet i bestanden.

Siden juni måned 2014 har indberetning af nye tilfælde været lovpligtig. Dette har ifølge USDA forbedret bekæmpelsen af sygdommen.

Stigende svineproduktion frem mod 2024

USDA har udarbejdet langtids-prognoser over produktionen af landbrugsprodukter i USA.

For svinekød forventer USDA en kraftig produktionsstigning i 2015 og 2016 hvorefter produktionen frem mod år 2024 forventes at stige med årligt mellem 1,0-1,5 pct.

Emneord pedv

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle