Frontløber er glad for sit fodringsanlæg - kan fodre op til syv faser
For Søren Andersen er råvarerne et vigtigt emne at forholde sig til, og er de ikke i orden får leverandøren varerne retur. Læs mere om bedriften i det nye nummer af fagmagasinet Svin, der udkommer mandag 14. januar.

Søren Andersen har svært ved præcist at sætte fingeren på, hvad det er der gør, at han og medarbejderne præsterer 39,8 solgte grise pr. årsso i tredje kvartal af 2018 mod et landsgennemsnit på godt 33 fravænnede grise.

Men en del af tiltag, som andre producenter først nu er begyndt at interessere sig for, har været kutyme på bedriften gennem en del år.

Eksempelvis fodring til de farende søer så tæt på selve faringen, som forskere på AU Foulum senest har vist gode resultater med.

»Vi fodrer klokken 6, 12 og 21. Det har vi altid gjort. Og så supplerer vi pattegrisene med tørfoder fire gange dagligt efter en uge. Det er en egenblanding, hvor vi har spædet op med lidt mælk«, siger han og peger på et avanceret multifase-foderanlæg fra Skiold som et værktøj, der bidrager til de gode produktionsresultater.

»Vi har fire mikro-doserer, hvor vi kan tildele f.eks. blodplasma, lysin, e-vitamin, mælkeprotein og treonin til de mindste grise. Det bliver et vigtigt værktøj, når vi ikke længere må bruge zink til smågrisene«, siger Søren Andersen.

På fodersiden kan han fodre op til syv faser, men gør dog kun brug af typisk tre eller fire. Råvarerne er for ham et vigtigt kapitel at forholde sig til.

»Vi skal købe 40 procent af vores korn, og derfor har vi meget stort fokus på kvaliteten. Vi belufter, passer og plejer vores korn, og så bruger vi vores sanser og lugter til f.eks. korn, vi får leveret.

Hvis varen, hvad enten det er korn, et batch fiskemel eller mælkeprotein, ikke er i orden, så får leverandøren det retur«, siger han resolut.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle