Frontløber: Justering af ædetidspunkter har løftet tilvæksten
Jens Gudike Fly Christensen, Oddense ved Skive, er Frontløber i magasinet SVIN i november. Han vandt ved Svinekongressen prisen for ’Årets særlige indsats’ for sin kommunikation på en Facebook-side, men han er også en fremgangsrig slagtesvineproducent.

Ved årets svinekongres modtog Jens Gudike Fly Christensen prisen for ’Årets særige indsats’.

Prisen fik han for sin Facebook-side Hverdagen på Enghave, hvor Jens Gudike fortæller om sin hverdag som planteavler og svineproducent.

Foruden sine aktiviteter på Facebook er Jens Gudike også proaktiv i forhold til udvikling af sin bedrift, der har en samlet produktion på 21.000 slagtesvin.

Han var en af de første besætninger, der blev tilknyttet Produktionskoncept Slagtesvin, og det har lønnet sig.

Jens Gudike anslår sin besparelse til 500.000 kr. årligt.

»24 kr. pr. slagtesvin har vi forbedret os. Det svarer i runde tal til en forbedring på en halv. mio. kr. årligt«, siger Jens Gudike Fly Christensen.

Produktionskoncept har øget bundlinjen - 725.000 kr. hentet på et årSvin Onsdag 31. juli 2019 · 09:27

Besætningen er de seneste par år gået fra 2,75 FE pr. kg tilvækst, 960 gram daglig tilvækst og en dødelighed omkring 1,8 til 1,9 procent til nu at være omkring 2,5 FE pr. kg tilvækst, 1.020 gram daglig tilvækst og dødelighed omkring 1,4 procent.

»Sidste batch grise havde endda en dødelighed på blot 0,75 procent«, siger han.

Siden opstarten med produktionskonceptet har Jens Gudike løbende været i dialog med besætningsdyrlægen og Kristian Jensen fra Danish Crown om justeringer af den daglige drift.

En af justeringerne er en ændring af ædetidspunkterne.

»Før fodrede jeg kl. 7, 11.30, 15.30 og så kl. 22. Det har vi ændret til, at der fast er seks timer mellem hver fodring, så grisene får jævn fodring og også opnår at blive sultne igen. Så vi fodrer nu kl. 7, 13, 19 og kl. 01 om natten. Justeringen har vi foretaget for et år siden, og det kan vi se har løftet tilvæksten«.

Læs mere om Jens Gudike Fly Christensen og hans bedrift i det næste nummer af Magasinet SVIN, der udkommer i næste uge.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle