Frygtet sygdom rammer flere svinebrug på Krim
Afrikansk svinepest har betydet, at et antal svinebrug har måttet sanere på Krim.

Afrikansk svinepest (ASF) tager som regel blot livet af vildsvin og dyr på mindre svinebrug, hvor smitten nemmere kan komme ind.

Nu er et større svinebrug ramt på Krim, skriver Pigprogress.com. Mere end 500 svin er døde på farmen af sygdommen.

Udbruddet blev bekræftet i slutningen af januar. Veterinærmyndighederne har efterfølgende konstateret, at der i samme distrikt har været seks mulige smittekilder.

Svinefolk dropper ny vaskehal i Padborg Fredag 22. januar 2016 · 00:00

Ifølge veterinærmyndighederne har lokale svinebrug ignoreret de veterinære regler og blot smidt dyr, der døde af ASF, væk - i stedet for at få farmen saneret. På forskellige svinebrug i området er i alt 1600 svin nu blevet slået ned, skriver et lokalt nyhedsmedie.

De lokale myndigheder truer svineproducenterne med, at de ikke vil få kompensation for svin, der slås ned, hvis de forsøger at skjule sygdommen i stedet for at få saneret ejendommen.

Regionen tilhører ifølge international lov Ukraine, men er annekteret af Rusland. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle