Gastæt kornopbevaring sparer energi

En ny rapport fra Seges beskriver klimaeffekten ved gastæt opbevaring af foderkorn.

Seges har netop lagt sidste hånd på en rapport, der beskriver klimaeffekten ved gastæt opbevaring af foderkorn i sammenligning med traditionel opbevaring i nedtørret stand i silo eller planlager.

”Vores kunder er i stigende grad optaget af de bæredygtige sider ved gastæt kornopbevaring,« lyder det fra salgschef John Serup, Assentoft Silo.

Gastæt siloer er kendetegnet ved, at der ikke er behov for hverken at tørre eller at blæse i kornet for at holde det lagerfast. Det er også muligt at høste kornet med et højere vandindhold, uden at det efterfølgende kræver tørring.

Det kan være vanskeligt at beregne klimabelastningen, så for at få alle aspekter ved forskellige opbevaringsformer med har Assentoft Silo bedt Seges foretage en livscyklusanalyse af forskellige lagermetoder.

Analysen er opbygget omkring en række delanalyser om blandt andet energiforbrug ved nedtørring, åndingstab og fordøjelighed.

Afhængig af ejendommens drift og type, er det muligt at anvende delkonklusioner i rapporten i dokumentation af ejendommens klimaregnskab.

"Analysen viser, at klimabelastningen er op til fem procent lavere ved gastæt opbevaring i sammenligning med andre opbevaringsformer", fremhæver direktør Anders Damgaard, Assentoft Silo.

I morgen og torsdag vil der på Nutrifair blive lejlighed til at høre nærmere om klimaaspekterne ved gastæt kornopbevaring.

Emneord Nutrifair 2020

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle