Græsprotein kan erstatte soja til grise uden ændring i kødkvalitet

Forskere ved Aarhus Universitet har undersøgt, hvordan tildeling af græsprotein til grise påvirker kødkvaliteten.

Grise kan fodres med græsprotein i stedet for soja, uden at kødkvaliteten påvirkes.

Sådan lyder den foreløbige konklusion på forsøg ved Aarhus Universitet, skriver DCA, Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug på deres hjemmeside.

I produktionsforsøg eksperimenter forskerne med stigende mængder af kløvergræsprotein i foderet til både slagtesvin og slagtekyllinger - forsøg med sidstnævnte er ikke omtalt yderligere her -  med det formål at finde et mere bæredygtigt alternativ til f.eks. sojaprotein.

Senest har man også undersøgt, hvordan tildeling af græsprotein påvirker kødkvaliteten.

I forsøgene med slagtegrise udgjorde produktet med kløvergræsprotein henholdsvis 0, 5, 10 og 15 procent af foderrationen. Indholdet af råprotein var 47 procent.

Der var ingen forskel i produktionsresultaterne ved tildeling af op til 15 protein kløvergræsproteinprodukt.

Resultaterne fra produktionsforsøgene tyder på, at tildeling af raffineret kløvergræsproteinprodukt til  slagtesvin er et lovende alternativ til sojaprotein.

"Der vil kunne findes et niveau, hvor store dele af f.eks. sojaprotein kan udskiftes med kløvergræsproteinprodukt, uden at det har konsekvenser for kød- og spisekvaliteten", siger lektor Margrethe Therkildsen, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle