Gratis seminar om pattegriseoverlevelse

Som led i branchens arbejde med dyrevelfærd afholder videncenter for svineproduktion under Seges gratis seminar om overlevelse hos pattegrise. Det er vigtigt at vi bliver bedre til at tage os af smågrisene i fremtiden, siger Erik Larsen.

I erklæringen fra dyrevelfærdstopmødet i juni 2014 skrev en række aktører, herunder VSP, under på, at der skal arbejdes for, at flere pattegrise overlever.

Det konkrete aftalepunkt i topmødeerklæringen siger, at overlevelsesraten skal hæves med én gris pr. kuld i 2020. Det er et mål, der godt kan nås, men det vil kræve en indsats af alle svineproducenter.

Avslfremgangen i avlsbesætningerne viser en fortsat stigning i antal grise pr. kuld i de kommende år. Det vil derfor allerede nu være nødvendigt for soholdere at forberede sig og tilpasse sin indsats ift. de flere grise, som samtidig er af højere kvalitet og har bedre forudsætninger for at overleve.

Få viden og gode råd på gratis seminar

VSP har lanceret projektet PattegriseLIV og afholder et gratis seminar for at inspirere og oplyse deltagerne om, hvordan man kan sikre sig, at flere pattegrise overlever i staldene - med fokus på både hjælpemidler, brug af rådgivere, den højere kvalitet i de ekstra grise og ledelsesfokus.

Det fulde program kan ses på www.pattegriseliv.dk 

”Jeg vil opfordre alle de svineproducenter der har pattegrise til at deltage i et af PattegriseLIV-seminarerne. Det er rigtig vigtigt, at vi tager ansvar og bliver endnu bedre til at sikre overlevelse hos pattegrisene, for med den avlsfremgang vi ser, så kommer der flere smågrise i kuldene og flere af dem vil være i meget bedre stand til at overleve. Så vi skal altså uddanne os, så vi kan blive bedre til at tage vare på flere grise i farestaldene. Derudover er det vigtigt at vi lever op til vores målsætning om at forbedre dyrevelfærden, bl.a. ved at sikre, at flere pattegrise overlever.” siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle