Grisekorps banker svineelevantallet op på Fyn

Dannelsen af Grisekorps Fyn smitter af på Dalum Landbrugsskole, der melder om et meget stort antal unge, som vælger 2. hovedforløb med svin som speciale.

Grisekorps Fyn, der så dagens lys for et par år siden, har gjort en kæmpe forskel for antallet af unge på Dalum Landbrugsskole, som vælger at tage svin som speciale, når de påbegynder 2. hovedforløb senere i januar.

Det er vurderingen fra skolens praktikvejleder Kasper Hansen, der selv er en aktiv part i grisekorpset, som skolens uddannelsesudvalg tog initiativ til for at modvirke en uheldig tendens med færre og færre landbrugsskoleelever, der søgte mod svineproduktion.

Det skete efter en henvendelse fra erhvervet, som bad skolen om hjælp.

»Vi har netop gjort tallene op, og vi kan se, at af det meget store hold på 2. hovedforløb på 63 elever, der starter 18. januar på skolen, har 21 af dem valgt svinespecialet. Det er et antal, vi ikke har set i de seneste ti år«, siger han begejstret.

Alle har været i praktik

Netop holdet med de mange kommende elever har været en del af skolens obligatoriske praktik i en svinestald i to dage - det, som er essensen af Grisekorps Fyn.

»Interessen for svineproduktion er eksploderet. Vi har ikke set lignende svineelever de seneste ti år. Holdet har tre gange så mange, der vælger svinespecialet, som vi plejer. Det er enormt positivt, for det viser, at det gør noget, når vi gør noget for svinebranchen.

Vi kan ikke med sikkerhed sige, at grisekorpset er årsagen, men den store fremgang, vi har set, er vi nødt til at tilskrive grisekorpset. Hvis vi ser, at tallene fortsætter med at stige på de næste hold, tyder det på, at vi med den indsats, der er lagt i Grisekorps Fyn, har fat i noget af det rigtige«, siger Kasper Hansen.

Får brug for flere praktiksteder

Fortsætter tilstrømningen af unge, der vælger at gå på Dalum Landbrugsskole og dermed skal deltage i den obligatoriske praktik på en svinebedrift, vil det kræve et større antal svineproducenter, som er villige til at åbne dørene for de unge elever.

»Vi skal sikre os, at kommende nye praktiksteder er gode ambassadører for erhvervet og er villige til at sætte den nødvendige tid af til eleverne, så de bliver fortrolige med tingene«, siger han.

Omtalen af Grisekorps Fyn i både regionale og landsdækkende medier har også fået flere svineproducenter til at kontakte korpset.

»Vi har på det seneste fået et par henvendelser fra svineproducenter, som har spurgt interesseret ind til, hvordan de kan blive en del af grisekorpset, hvilket er meget positivt. Projektet skal også ses sådan, at det gør en forskel for rekrutteringen for branchen og de svineproducenter, der er med i korpset. De melder i hvert fald tilbage, at de har nemmere ved at finde arbejdskraft«, siger Kasper Hansen.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle