Griseproducent: Høj tilvækst åbner for at øge årsproduktionen

Med 1.100 g daglig tilvækst har Martin Hansen næsten altid tomme sektioner.

Martin Hansen, Stege, har otte sektioner i almindelig rotation foruden en buffersektion.

Han fylder to sektioner med i alt 360 smågrise hver fjerde uge og har derfor 16 uger, før en sektion skal være klar til at modtage nye grise.

Med en indsættelsesvægt på 30 kg og tilvækst tæt på 1.100 g giver det ham god tid til at tømme og vaske sektionerne.

»Det er jo faktisk luksus at have så god plads, for vi har typisk stierne tomme mindst et par uger, før vi sætter nye smågrise ind«, fortæller han.

Den nuværende miljøtilladelse giver imidlertid kun mulighed for at producere 4.800 slagtesvin årligt. Han overvejer derfor at få tilladelsen ændret, så det er staldarealet, der bliver godkendt, frem for en bestemt årlig produktion.

Han vurderer, at hans årlige produktion på den måde kan udvides til omkring 6.000 smågrise årligt.

Det kunne for eksempel ske ved, at han hver ottende uge fik 540 i stedet for 360 smågrise. Det ville på årsbasis øge produktionen med omkring 1.150 slagtesvin.

Det vil naturligvis kræve, at smågriseleverandøren har de ekstra grise til rådighed, men det skulle der ikke være problemer med.

Baggrunden for den nuværende gode tilvækst er både, at smågrisene har SPF-sundhedsstatus ved indsættelse, og at sektionerne konsekvent bliver vasket, udtørret og står tomme, før der kommer nye smågrise ind.

Faktaboks

Martin Hansen

  • 4.800 slagtesvin årligt.
  • 1.080 g tilvækst.
  • 2,50 foderenheder pr. kg tilvækst.
  • 1,6 procent døde/kasserede.
  • Hjemmeblandet vådfoder.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle