Hæder til svineproducenter: Topresultat med 35,8 grise pr. årsso
Nordjyske SvineXperten har uddelt diplom til deres bedste svineproducenter, og dem, der har forbedret sig mest.

SvineXperten har uddelt diplomer til de svineproducenter blandt deres kunder i Agri Nord-regi, der har klaret sig allerbedst, og til de, der har forbedret sig mest.

Prisen for bedste sohold gik til Christiansminde Multisite K/S, Aalborg Ø, mens I/S Andersen, Løgstør, fik prisen for bedste slagtesvineproducent.

Christiansminde Multisite K/S har i 2016 i gennemsnit præsteret 35,8 grise pr. årsso og 18,2 levendefødte pr. kuld.

"Styr på reproduktionen giver mange levendefødte grise, og det er grundlaget for de gode resultater. På Christiansminde er der et rigtig godt håndværk omkring løbning og poltemana-gement, hvor også 1. lægssøerne bliver drægtige," siger chefkonsulent Mads Waidtløw, SvineXperten.

Der er cirka 1.200 søer på Christiansminde Multisite med en produktion af 30 kilos grise.

Slagtesvin i topklasse

I/S Andersen i Løgstør, bedste slagtesvineproducent i 2016, har et indeks på 112 som gennemsnit over et helt år.

Indekset er blandt andet beregnet ud fra 2,52 foderenheder pr. kilo, en daglig tilvækst på 1.057 gram om dagen, 1,9 procent døde og en kødprocent på 60,9.

"Det er rigtig, rigtig flotte tal, siger Mads Waidtløw, der fremhæver I/S Andersens evne til at udvise rettidig omhu.

"De er der og tager eventuelle problemer i opløbet. Hvis en gris skal behandles, så bliver den behandlet, mens den stadig kan reddes," siger chefkonsulenten, der også peger på stram styring af den restriktive vådfodring som en af årsagerne til de flotte resultater.

I/S Andersen modtager desuden grisene allerede som 7-kilos.

"Det betyder, at de har længere tid til at påvirke, hvilken stand grisene er i, når de kommer til slagtesvinestalden," siger Mads Waidtløw.

Soholderne får 0,8 grise mere på et årSvin 31. maj · 11:07

Højdespringer med 3,1 gris mere pr. årsso

Lars Olsen, Nibe, er den soholder, der har forbedret sig mest i løbet af 2016. Han er gået fra 29,9 grise pr. årsso til 33. Og udviklingen er fortsat. I dag ligger han på 35 grise pr. årsso.

Forbedringerne er sket på baggrund af en mere systematisk tilgang til arbejdsopgaverne og en stor indsats fra dygtige medarbejdere.

"Lars Olsen og hans ansatte har været igennem et forløb over et år, hvor der har været fokus på ledelse og tydelig arbejdsfordeling i stalden med mere. Det har givet de flotte forbedringer, fortæller Mads Waidtløw.

Nye grise gav forbedringer

Taus Adamsen, Lillevorde, er den slagtesvineproducent, der har forbedret sig mest. Han er gået fra indeks 85,3 til 101,8 og grisene har i dag en daglig tilvækst på 1.011 gram.

Forklaringen på forbedringen skal findes i udskiftning af smågriseleverandør.

"Taus Adamsen har fundet nogle grise, der fungerer bedre i hans stald, og som passer bedre i hans system. Det har rykket helt vildt," siger Mads Waidtløw.

RESULTATER

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle