Høj dødelighed dæmper svinefremgang i Storbritannien
De britiske soholdere går frem - men kæmper med høj dødelighed.

Det går støt og roligt frem for produktiviteten for de britiske soholdere, der har udendørs produktion.

I løbet af 2016 forbedrede soholderne sig med et plus på 0,68 fravænnede grise pr. årsso. Dermed kommer antallet af fravænnede grise pr. årsso op på 22,77 ifølge AHDB Pork.

Fremgangen blev båret frem af flere levendefødte pr. kuld og fremgang i antallet af kuld pr. årsso.

Hos de konventionelle soholder ei Storbritannien var fremgangen mere moderat.

Her er fremgangen opgjort til 0,27 fravænnede grise pr. årsso til nu 26,24 grise pr. årsso. Fremgangen kunne have været større, idet et 12 måneders rullende gennemsnit var højere i første halvdel af 2016, men en del af fremgangen blev tabt i løbet af andet halvår som følge af en stigning i pattegrisedødelighed.

Trods fremgang på 0,45 flere grise i produktivitet til 24,83 grise pr. årsso på tværs af alle besætninger er de britiske soholdere stadig et pænt stykke efter deres europæiske konkurrenter, der ifølge InterPig-tal præsterer 26,81 fravænnede grise pr. årsso. Forskellen skyldes primært, at producenter i andre lande formår at få større kuld.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle