Hammergodt - men på søndag er der for langt mellem svinegårdene
Ugen På Spidsen: Åbent Landbrug står for døren - godt at se så mange svineproducenter, der slår dørene op, men er der nok besætninger, spørger ugens klummeskribent på Svin Plus.

På søndag valfarter danskerne til de mange landbrug, der har valgt at medvirke i Åbent Landbrug.

Det er et stort valg for den enkelte landmand at melde sig til arrangementet, for det kræver unægteligt mange arbejdstimer for bedriftens ansatte og mange frivillige, som der også skal trækkes på.

Det kan godt være arbejdsbyrden er stor til sådan et arrangement, men det tjener også et særdeles godt formål, fordi det giver et godt og mere nuanceret billede af, hvad dansk landbrug og herunder svineproduktionen er anno 2019.

For der har været mange uheldige og upræcise informationer i medierne gennem tiden om dansk landbrug, som giver landbruget unødvendig modvind. Åbent Landbrug er et godt værktøj for landbruget til at give befolkningen en god dag med mange oplevelser og samtidig lade den se og selv vurdere, hvordan dyrene har det i staldene.

Det er en rigtig fin tradition, der mindsker afstanden mellem land og by for ikke bare en dag, men forhåbentlig en god rum tid.

Derfor er det godt at se, at der igen i år er en stribe svineproducenter, der har valgt at slå dørene op til deres svinestalde.

Langt mellem svinegårde

Jeg ved ikke, om flere har meldt sig som interesserede værter,  men jeg kunne, når jeg går ind og kigger på de besætninger, der er med, godt ønske mig, at der var nogle flere med.

Der er desværre steder i landet, man skal køre langt med familien, hvis man på søndag har planer om at se en svinegård.

Uanset antal af deltagende svinebesætninger er Åbent Landbrug et hammergodt udstillingsvindue for svinesektoren og resten af landbruget.

Et stort tak herfra til de svinegårde, der bruger deres søndag på at vise det gode danske svinebrug frem. 

Søren Tobberup Hansen er journalist og svinefaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Svin Plus, "Ugen på spidsen", sætter Morten Thomsen og Søren Tobberup Hansen, journalister og svinefaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus, svineugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt, og udtrykker ikke nødvendigvis bladhusets holdning til omtalte emne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle