Her er det værste ved Danish Crowns regnskab

Ugen på Spidsen: Lavere omsætning, lavere indtjening og lavere efterbetaling. Men en ting er værre endnu..., skriver ugens klummeskribent på Svin Plus.

Danish Crowns regnskab, der tikkede ind med morgenkaffen i fredags, var alt andet end opmuntrende læsning for selskabets knap 7.000 andelshavere.

Omsætningen faldt, indtjeningen gik ned og efterbetaling blev dumpet 12 øre i forhold til sidste års regnskab.

Jeg er ikke overrasket over tallene i regnskabet.

På Vækst-konferencen i september talte Jais Valeur, topchefen i Danish Crown, om de massive udfordringer, som gør sig gældende på det britiske marked.

Man fornemmede tydeligt, at Tulip i UK gør rigtig ondt og tapper krafterne ud af koncernens samlede indtjeningsevne.

De tyske slagterier fik også hug af Jais, som pegede på, at både hans eget slagteri, men især konkurrenterne i Tyskland har sat mange penge til på det tyske marked. Fordi der er kamp om grisene, og det giver kunstigt høje noteringer.

Det var en del af forklaringen på den store forskel i noteringen, der var mellem Danmark og Tyskland i sommerperioden.

Så regnskabet var som forventet - halvskidt.

Jeg tror egentlig ikke, andelshaverne er overrasket over det økonomiske resultat.

Det, der derimod må være værste skuffelse, er den vingeskudte ambition om ikke at kunne levere en mernotering på de efterhånden berømte 60 øre ved udgangen af 2021.

Den ambition, som Jais Valeur i øvrigt holdt fast i ved Vækst-konference, er nu udskudt i to år - og det kan faktisk heller ikke komme som en overraskelse, nu når Danish Crown er blevet kørt bag ud af dansen på noteringen genmem længere tid.

Så tiltroen til Danish Crown er nok ikke blevet styrket oven på regnskabet.

Og i virkeligheden var det godt, at selskabet fik lagt deres 60 øres-ambition ned. For den var der vist ikke mange, der længere troede på.

Danish Crown fortjener også lidt ros.

Topfolkene i den store butik tror fuldt og fast på deres vækststrategi. Optimismen og troen på virksomhedens potentialer er pænt stor. Der er nogle ben i Danish Crown, som kører på skinner, nu skal resten bare på plads.

Om det så kræver, at den engelske butik sælges, som Danske Svineproducenter meldte ud i kølvandet på regnskabet fra Danish Crown, skal jeg lade være usagt, men vælger dog at tro og håbe på, at forretningen dër kan vendes.

Hvis ikke, så er jeg helt på linje med producentforeningen.

Søren Tobberup Hansen er journalist og svinefaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Svin Plus, "Ugen på spidsen", sætter Morten Thomsen og Søren Tobberup Hansen, journalister og svinefaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus, svineugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt, og udtrykker ikke nødvendigvis bladhusets holdning til omtalte emne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle