Husk sigteprøver af dit foderkorn
Notér resultatet af sigteprøven for hver kornvare i et skema, hvor resultatet kan sammenlignes med de tidligere sigteresultater.

Af Inga Riber, konsulent, LandboNord

Der bør laves formalingsprøver af foderkornet så ofte, at møllen kan justeres i tide.

I en slaglemølle bliver soldet og slaglerne relativt hurtigt slidte, så her bør der laves en sigteprøve hver 14. dag. En skivemølle bliver ikke så hurtigt slidt, så her behøver der ikke at laves en sigteprøve helt så ofte.

Ændres der på møllen, skal der laves nye sigteprøver senest dagen efter ændringen. Det samme gælder, når der tages hul på et nyt parti korn.

Bruges flere kornvarer, sigtes hver vare, og resultatet vægtes efter iblandingsprocenten. Resultatet vurderes i forhold til det ønskede niveau.

Mineraler skal give højere fravænning, lavere dødelighed og større griseSvin Onsdag 11. december 2019 · 07:03

Notér resultatet af hver kornvare i et skema, hvor resultatet kan sammenlignes med de tidligere sigteresultater. I mange besætninger er disse test sat i system og udføres som aftalt. Hos andre er der stadig mulighed for forbedring på dette punkt.

Jeg anbefaler at få lavet USK på sine slagtedyr hvert halve eller hele år for herigennem sammen med E-kontrollens resultater at fastslå, om formalingsgraden ligger på det rette niveau.

Læs flere aktuelle tips til svinebedriften i det nye nummer af magasinet SVIN, der udkommer tursdag 17. december.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle