New York Times er nok verdens mest kendte avis. Dens læsere har i påsken, langfredag, kunnet læse om, hvordan danske svin er fri for medicin. Indlægget var endda på forsiden.
Indlægget, en kronik, er skrevet af Barry Estabrook. Han er i gang med at skrive en bog om bæredygtig kødproduktion.
Han beskriver visuelle forskelle på danske og amerikanske gårde. Men så kommer han ind på, at amerikanske svinebrug ofte bruger antibiotika som vækstfremmer.
"Men der er en stor forskel mellem danske svinebedrifter og amerikanske, end dem der møder øjet (eller næsen). Siden år 2000 har danske landmænd opfedet svin uden at benytte jævnlige doser af antibiotika - mens man i USA har givet helt sunde grise og andre husdyr en lav dose antibiotika i deres mad eller vand for at forhindre sygdom, en praksis, som også forbedrer deres vækst," skriver Barry Estabrook.
Martin Merrild har også kommenteret indlægget på Facebook:
"Danmarks medicinfri svin". New York Times bragte i weekenden en artikel, der fremhæver Danmark som et land med et meget...
Posted by Martin Merrild, formand i Landbrug & Fødevarer on 7. april 2015
Relaterede artikler
Kommentarer