Ingen ændringer på svineprisen i denne uge

Det fortsætter med uændrede svinepriser. Denne uge ligger priserne igen på 9,20 kr. pr. kilo for slagtesvin og 5,40 kr. pr. kilo for søer.

Svineprisen for slagtesvin holder prisen på 9,20 kr. pr. kilo, og det samme gælder prisen for søer, som fortsat er uændret på 5,40 kr. pr. kilo.

Vejret er godt i det meste af Nordeuropa, men temperaturen er stadig et stykke fra at kunne kickstarte en tidlig grillsæson. Så selvom det lysner udenfor, så har det ikke smittet af på de europæiske markeder for svinekød.
 
"Det er desværre en lille måned for tidligt, at vi får det meget pæne vejr i Danmark og Nordeuropa, så effekten på efterspørgslen har derfor været nærmest ubetydelig," fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.
 
Denne uge er den anden uge med mulighed for at skrive kontrakter på EU-ordningen med privat oplagring af svinekød. Ordningen har til formål at stabilisere og forbedre priserne på svinekød, men foreløbigt er hjælpen dog udeblevet.
 
"Når vi ser på de mængder, der indtil videre er skrevet kontrakt på, så ligger de på et lavt niveau sammenlignet med de seneste gange, hvor vi har haft ordningen med EU-støtte til privat oplagring. Det skyldes formentlig, at den kontante støtte ligger 35-40 procent under, det vi så ved den seneste ordning i 2011," forklarer Søren Tinggaard. 

"Der er dog en rimelig balance mellem udbud og efterspørgsel. Aktørerne i markedet opererer lige nu med en meget kort tidshorisont, så der lægges arm om priserne mellem sælgerne og indkøberne."
 
Priserne på forender, bove og skinker er uændrede. Der er en forbedret efterspørgsel på kamme, hvor den kommende påske spiller ind, mens mørbrad og nakker er fortsat er uden for sæson.
 
Til landende uden for Europa er der et uforandret salg med en stabil afsætning til Japan og en god efterspørgsel fra Kina på specielt benvarer.

Emneord svinenotering

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle