Insekter står på spring til grisefoder i Brasilien
Insekter er en rigtig god foderingrediens, der giver ernæringsmæssige fordele frem for brug af korn, viser ny forskning.

Ligesom i Danmark er der i Brailien stor interesse for brug af insekter i dyrefoder, herunder grisefoder - og det er kun et spørgsmål om tid, inden det bliver en normal praksis, vurderer brasilianske forskere. 

Insekterne er nemlig en rigtig god foderingrediens, der giver ernæringsmæssige fordele frem for brug af korn, ifølge ny forskning fra University of Minas Gerais i Brasilien, skriver netavisen Pigrogress.

Forsøg har vist, at fårekylling, black soldier fly og melorm har samme fordøjelighed som soja, men indeholder flere fedtstoffer (10-35 procent mere), vitaminer og mineraler.

Video: Sådan skal havbundens plage blive til svinefoder Tirsdag 2. oktober 2018 · 15:19

Forskerne fastslår, at enmavede dyr som grise er såkaldte insectivorer, men de er dog endnu ikke påbegyndt nyere foderforsøg med grise. Tidligere studier har vist, at fx smågrise øgede resultaterne med 18 procent ved fodring med kakkelakker, og at fravæningsgrise uden problemer kan æde foder med op til 6 procent tørret melorm. 

Før insekterne kan få et gennembrud i praksis hos brasilianske svineproducente er to ting nødvendige: Dels skal lovgivning om fodermidler justeres til at omfatte insekter, og dels skal en storskala produktion op at stå, så den forventede store efterspørgsel kan opfyldes.

Ifølge FN er 1.600 forskellige slags insekter egnede til brug i dyrefoder - eller til mennesker, hvis det skulle være.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle