Jern og tidligt foderoptag har kæmpe potentiale
Højt hæmoglobinniveau kan give ekstra tilvækst, melder Unitron, som står bag UniFeeder, der kan udfodre foderblanding med jern og energitilskud.

17,2 gram ekstra tilvækst pr. gris pr. dag efter fravænning.

Det er ifølge Jan Volmer fra Unitron potentialet, hvis smågrisenes hæmoglobin-niveauet hæves med 10 gram pr. liter blod.

»Et højt hæmoglobin-niveau sikrer om et godt immunforsvar og transport af ilt«, sagde Jan Volmer i sidste uge om UniFeeder-enheden ved et DLG-arrangement hos svineproducent Johnny Torp.

Han opfordrede derfor alle producenter til at få testet hæmoglobin-niveauet af grisene via en dyrlæge, Unitron eller Scagro.

Han fremhævede endvidere samarbejdet mellem Scagro, der står bag Uni Pre-FER, der er en foderblanding med jern, og Unitrons UniFeeder, som anvendes til at udfodre små mængder tørfoder i farestalden.

»Vi og Scagro har begge set muligheder med tidlig tildeling af foder og jern«, sagde Jan Volmer og udddybede:

»Scagros produkt indeholder blandt andet en stor procentdel mælkepulver, essentielle olier og krydderier og understøtter dyrenes behov sammen med somælken. Samtidig undgår grisene en injektionn med jern, som vi ved kan være toksisk, og et hul i grisen øger risikoen for ledbetændelse og blodforgiftning. Jeg tror, vi om fem-ti år ikke længere ser jerninjektion med nål.«

Et foderoptag tidligt i farestalden er også en gevinst på den lange bane for svineproducenten.

»Kan pattegrisenee få et tidligt foderoptag, så har det positiv indflydelse på hele grisens liv, og den opnår en højere tilvækst«, fremhæver han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle