Kæmpe russisk svineproducent igen ramt af svinepest
Rusagro skal endnu engang slå dyrene ned på et produktionssite i Belgorod-regionen efter udbrud af afrikansk svinepest.

Den store russiske svineproducent Rusagro har 16. juli registreret et udbrud af afrikansk svinepest på en af selskabets seks sofarme i Belgorod-regionen. Det meddeler Rusagro på deres hjemmeside.

Samtlige dyr på sofarmen, der anvendes til smågriseproduktion, vil blive slået ned snarest, hvorefter sitet vil blive rengjort - og i samme ombæring vil bygningerne blive renoveret. Det fremgår ikke, hvor mange dyr, der vil blive slået ned

Rusagro påpeger, at produktionen på selskabets andre svinefarme fortsætter uanfægtet, og at man ikke påregner et økonomisk tab som følge af sygdomsudbruddet.

I september 2017 blev Rusagro også ramt af svinepest på en farm i Belgorod-regionen, og det kostede 16.000 dyr livet.

Dengang lød kritikken fra lokale miljø-folk, at selv nogle af de store kommercielle farme i regionen ikke lever op til den ønskede veterinære standard - blandt andet fordi de er placeret tæt på backyard-farme, der formodes at være et svagt led i smittebeskyttelsen.   

Kæmpe russisk svineproducent ramt af afrikansk svinepestSvin Onsdag 13. december 2017 · 07:41

Rusagro er ifølge egne oplysninger Ruslands tredje største svineproducent med en markedsandel på godt 5 procent.

Udover svineproduktion har Rusagro Group et gigantisk markbrug med i alt 675.00 hektar med dyrkning af blandt andet sukkerroer, maltbyg, soja, hvede, solsikker og majs.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle