Kina et stort skridt tættere på futurebørs for grisekød
De kinesiske myndigheder godkender planer om futurebørs for grisekød.

De kinesiske myndigheder i form af ”China’s securities regulator” har nu godkendt planerne om en futurebørs for grisekød på Dalian Commodity Exchange.

Der mangler dog fortsat en endelig godkendelse fra det kinesiske Statsråd inden future handlen med grisekød kan starte, rapporterer Reuters Bureau, ifølge Markedsnyt for grisekød udgivet af L&F.

Planerne om en kinesisk futurepris for grisekød har været længe undervejs. Tilbage i 2016 forventede Kinas ”Dalian Commodity Exchange” at de i 2017 ville introducere grisekød på deres futurebørs.

Kina, dollar og tomme stalde bestemmer prisen Torsdag 1. februar 2018 · 00:00

”Dalian Commodity Exchange” har i dag futurekontrakter for en række råvarer og landbrugsvarer. Børsen har tidligere udtrykt håb om, at grisekødet fremadrettet kan gå hen og blive den mængdemæssigt største landbrugsvare på futurebørsen.

Skeptikere mener dog, at de markante forskelle, der er i produktionsstørrelse på det kinesiske marked, vil gøre det vanskeligt at finde en typisk kontraktstørrelse for grisekød på børsen.

Men udviklingen går dog stærkt mod stadig flere store produktioner. Det skønnes, at der i dag i Kina er mere end 200 selskaber med en produktion på mere end 50.000 svin om året, rapporterer Reuters bureau.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle