Koncept for slagtesvin udbredes måske til smågrise
Et produktionskoncept til smågrise kan blive en realitet i 2021, hvis projektet får grønt lys.

Produktionskoncept Slagtesvin har været en god succes for de fleste deltagere, rådgivere og Seges Svineproduktion. Det fælles koncept har bistået med at løfte produktiviteten i slagtesvineproduktionen.

Med snarlig overgang til fuld driftsfase af slagtesvinekonceptet har Seges overvejelser om, hvorvidt der skal udarbejdes et lignende koncept for smågrise, der produktivitetsmæssigt har stået i stampe i en række år.

Tal fra landsgennemsnittet for produktiviteten 2018, der dækker over en række produktionstal for danske svineproducenter, viser, at referencetilvæksten 7-30 kg siden 2009 og frem til 2018 blot er forbedret fra 446 gram til 456 gram. Tilsvarende er referencefoderudnyttelsen 7-30 kg blot forbedret fra 1,92 FE til 1,86 FE pr. kg tilvækst.

Succesfuldt svinekoncept står nu på egne ben - flere skal medSvin 31. marts · 07:53

»Vi er oftere og oftere blevet spurgt, om der kommer et tilsvarende koncept for smågrise. Vi har set, at foderforbruget i realiteten har stået stille i en årrække, så det er helt naturligt, vi har fået de forespørgsler«, siger Joachim Glerup Andersen, der er ansvarlig for Produktionskoncept Slagtesvin.

Han peger på, at der, hvis projektet igangsættes, etableres en projektgruppe fra årsskiftet. Denne skal udarbejde et koncept, som skal forbedre produktiviteten hos smågrisene.

»I de første 14 dage skal man undgå fejl, der skal være 32 grader på gulvet på dag et, og der er en række andre knapper, man kan skrue på. Undgår man fejl og har en stabilitet, så kan man flytte sig på resultaterne«, forudser han.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle