Konkurrence for svineelever er vigtig for rekruttering
Årets svineelev kåres igen i år. L&F Svin-formand Erik Larsen kalder konkurrencen vigtig for branchens rekruttering.

Når Svinekongressen, der i år går under navnet Viden på tværs, slår dørene op i en coronaversion til oktober, er meget forandret.

Mange af de flere end 1.000 deltagere, der normalt deltager i det indledende årsmøde, forventes at følge med bag skærmen eller deltage i de regionale møder, der er sat op.

Kongresprogrammet med faglige indlæg er skrumpet en hel del, men til gengæld holdes der fast i kåringen af årets svineelev.

Noget som L&F Svin-formanden, Erik Larsen, er glad for.

»Det er vigtigt, at vi har dygtige unge mennesker i erhvervet. De giver nogle særlige input til besætningerne og kommer med en masse gåpåmod, som er yderst vigtigt«, siger Erik Larsen.

Han tror på, at svineelev-konkurrencen gør en stor forskel for dem, der bliver nomineret.

»Jeg tror på, at man ved at blive indstillet bliver stolt over at få et klap på skulderen fra sin arbejsgiver. Det er uden tvivl motiverende for den enkelte elev at være med i konkurrencen. Samtidig er jeg sikker på, elev-konkurrencen er noget, der bliver bemærket ude på mange besætninger«, siger han.

For svinesektorens vigtige rekruttering spiller svineelev-konkurrencen også en afgørende rolle.

»Årets svineelev giver omtale og viser samtidig, at rekruttering er noget, vi har fokus på i svinesektoren«, siger Erik Larsen, der vanen tro skal overrække præmier til de tre bedste deltagere.

Sidste års vinder, Martin Villadsen, var glad for at være med i konkurrencen.

»Det var sjovt at vinde, men det betød ikke det store for mig i form af jobmuligheder. Jeg har været driftsleder på en ejendom i Vestjylland frem til nu, hvor jeg er startet på produktionsleder-uddannelsen. Jeg tager muligvis en agrarøkonom-uddannelse bagefter, og derefter skal jeg se på mulighederne for at blive selvstændig«, siger han.

Frist for tilmelding

Fristen for at indstille årets svineelev udløber 21. september kl. 12.

Bedrifter og skoler med landmandsuddannelsen, der har eller har haft elever (1. eller 2. hovedforløb) ansat/på skole i kalenderåret 2020, kan indstille en elev pr. bedrift eller skole.

Læs mere om konkurrencen på svineproduktion.dk

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle