Konsulent: Fyld nu slagtesvinestalden
LMO-svinekonsulent mener, slagtesvinestalden skal fyldes, for når de skal slagtes i efteråret er DB historisk set over gennemsnittet.

Snyd ikke dig selv for et højt DB for de slagtesvin, der sættes ind i stalden her i august. Sådan lyder det ny fra LMO svinerådgiver Bjarke Lassesen, og meget tyder på, at han har ret.

Kigger vi på økonomien ti år bagud for de slagtesvin, der slagtes i oktober, har der bestemt ikke været grund til at lade gode puljegrise eller egne smågrise eksportere.

Tværtimod viser DB på disse grise, at de ligger langt højere end årets gennemsnit.

Kun i 2018 og 2009 har DB/slagtesvin været under 100 kr, og så er det endda kun gennemsnitstal, der er brugt som udgangspunkt.

Overvejer du at lade slagtesvinestalden stå tom, er det derfor nu, du skal ændre strategi.

Fyld stalden og glæd dig over billigt foder, lunt vejr og sunde grise med gode lunger, der kan bidrage positivt til økonomien.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle