Konsulent: Sådan gør du ved levering af grise med brok
Alle grise med brok over 15 centimeter skal have en underskrevet leveringserklæring med ved levering på slagteriet.

Af Søren P. Larsen, svine- og foderrådgiver, Svinexperten

Der opleves for tiden flere tilfælde, hvor slagteriernes veterinærkontrol underkender besætningsdyrlægernes leveringserklæringer på brokgrise.  

Selvom besætningsdyrlægen har skrevet en leveringserklæring har vi i flere tilfælde erfaret, at slagteriets veterinærkontrol underkender denne erklæring. Det til trods for, at der hverken har været sår eller rifter på brokken.

Alle grise med brok over 15 centimeter skal have en underskrevet leveringserklæring med ved levering på slagteriet. Underskriften fra dyrlægen må ikke være mere end syv dage gammel.

Fra 1. april frem til 30. september 2018 laver Fødevarestyrelsen flere kampagner målrettet blandt andet brok. 

Der vil blandt andet blive lavet kontrol i ca. 400 besætninger fordelt over hele landet. Overskriften på kontrollerne er ”Håndtering af syge og tilskadekomne slagtesvin og søer”.

Dyrlæge: Forkert at kæde brok og antibiotika sammen Torsdag 18. juni 2015 · 23:59

Der vil blive kontrolleret om syge og tilskadekomne dyr opstaldes på blødt underlag i korrekt indrettede sygestier. Korrekt brug og registrering af medicin vil også være en del af kontrollen.

Der kommer ligeså en kampagne på transportegnethed af svin. Her vil fokus være navlebrok, halebid, halthed og dårligt huld.  

Med denne viden er det vigtigt at man sammen med besætningsdyrlægen laver en endnu mere grundig gennemgang af brokgrisene og hav en klar aftale om konsekvenserne for at undgå en eventuel politianmeldelse.

Man skal være sikker på at der ikke er rifter, sår, eller hudafskrabninger på brokken. Brug gerne billede eller videodokumentation hvis muligt.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle