LandboNord: Overvej sanering i 2018

Den skuffende udvikling i noteringen fik formanden for LandboNord Svinerådgivning, Torben Farum, til at opfordre til at overveje besætningssanering i år.

Mens 2017 var det bedste økonomiske år i mands minde, tyder det på, at 2018 bliver ringere end prognoserne.

»Det kan være et godt tidspunkt at sanere sin besætning«, lød det fra Torben Farum, da han aflagde sin beretning i dag i Vrå.

Han brugte en stor del af sin beretning på, at omtale risikoen for at afrikansk svinepest skulle sprede sig til Tyskland og til Danmark.

»Det er vores ansvar, at alle lastbiler er forsvarligt vasket, når de kører til vores besætning«, sagde han.

Han gjorde også opmærksom på den risiko udenlandske medarbejdere og danske jægere på jagt i udlandet, udgør omkring indslæbning af smitte.

»Sørg for at jeres medarbejdere alle har underskrevet tillægget til ansættelseskontrakten, og sørg for at I kender alle jægere, der tager på jagt i udlandet, vasker tøj og støvler, før de tager det retur til Danmark«, sagde Torben Farum.

På årsmødet var der genvalg til Michael Rømer til svineproduktionsudvalget.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle