LandboNord sikrer 33 mio. støttekroner - alle sager færdigbehandlede i august
LandboNord sikrer 33 millioner kroner i moderniseringsstøtte til produktionen af 175.000 slagtesvin. Hos Landbrugs- og Fiskeristyrelsen oplyser man, at alle sager under moderniseringsstøtteloven forventes færdigbehandlet i starten af august

Der er 33 millioner kroner på vej til de landmænd, som har søgt moderniseringsstøtte gennem LandboNords MiljøRådgivning. Pengene indgår i investeringsprojekter, som samlet skal producere yderligere 175.000 slagtesvin om året. Det skriver LandboNord i en pressemeddelelse.

Pengene er en del af rammen for moderniseringssøtte til slagtesvinestalde på 342 millioner kroner - midler der er fremrykket for at imødekomme investeringsbehovet hos landets slagtesvineproducenter.

Samtlige ansøgte projekter i LandboNord-regi har fået tilsagn om støtte fra puljen.

"Det er en rigtig god nyhed, at vi har fået tilsagn om de 33 millioner kroner til en række gode projekter. Midlerne vil både blive brugt på nybyggeri og renovering, så udover en ekstra kapacitet til gavn for beskæftigelsen i landbruget og på slagterierne, vil det også gavne byggebranchen," siger chefkonsulent i LandboNord MiljøRådgivning, Allan K. Olesen.

Også i LandboNord SvineRådgivning er chefkonsulent Merete L. Andersen glad for dagens udmelding. I flere år har det været småt med nybyggeri i svinebranchen, hvilket har resulteret i flere ældre staldanlæg. Men den tendens er måske ved at vende.

"Selvom der i øjeblikket er gode tider for slagtesvineproducenterne, så er det vigtigt at tænke sig grundigt om, inden man giver sig i kast med at bygge nyt. På længere sigt skal investeringen gerne stå mål med indtjeningen – også i tider med en lavere afregningspris," siger Merete L. Andersen.

Hos Landbrugs - og Fiskeristyrelsen oplyser man at ikke alle sager er færdigbehandlede endnu, men at man planlægger at være færdige i starten af August.

I alt er der blevet søgt moderniseringsstøtte for 364 millioner kroner.


 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle