Landmand gik konkurs: "Grådigheden herskede over fornuften"
Bendt Hvidkjær revser sig selv - og dansk landbrug.

Bendt Hvidkjær, svineproducent ved Årre i Varde Kommune, er gået konkurs efter 14 år som svineproducent.

I et interview med JydskeVestkysten fortæller han om sine tanker omkring konkursen.

Gården har giver underskud i 10 år. Selvom han kunne se, at det ikke gik forretningsmæssigt, så blev han ved - fordi han følelsesmæssigt elskede at være landmand, siger han til JydskeVestkysten.

Han har i interviewet tre pointer om dansk landbrug. Den første er, at mange landmænd - inklusiv ham selv - ikke opførte sig fornuftigt inden finanskrisen i 2008.

"Grådigheden herskede over fornuften," siger landmanden til avisen.

Den anden pointe er, at staten ikke bør redde landmænd, der har forgældet sig ud over egen formåen. Han mener ligeledes ikke, at landbrugspakken vil fjerne den store gældspukkel, som mange landmænd har.

Bendt Hvidkjærs tredje pointe er, at det ikke betaler sig at producere svinekød som vanligt. Fødevarer skal derfor have en historie. Han betegner sig ikke som grøn, men mener at eksempelvis økologisk svineproduktion er en interessant vej frem, fordi forbrugeren vil betale for det.

Interviewet blev bragt mandag. Til Landbrugsavisen.dk siger Bent Hvidkjær i dag, onsdag, at han kun har oplevet positive reaktioner.

"Folk har bakket op om ærligheden, og at man tør stå frem," siger Bent Hvidkjær, der er glad for, at han stod frem.

Læs hele interviewet hos JydskeVestkysten.

Faktaboks

Da Bendt Hvidkjær købte i 2001 for 13 mio. kr., var der 220 søer og en produktion på 5000 slagtesvin. Undervejs udvidede han, så der hører 150 hektar til gården, men han har drevet langt flere hektar. På sit højeste producerede han 25.000 til 28.000 slagtesvin. Undervejs ramtes han af PMWS, hvilket kostede 18 mio. kr. I dag er den samlede gæld på 57 mio. kr. Han gik tilbage til smågriseproduktion i 2010.

Bendt Hvidkjær søger job. Hans telefonnummer er 2148 6945.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle