Sponsoreret af MS Schippers
Landmand: Mit foderforbrug er faldet fra 1,9 til 1,6 foderenheder
Tidligere fokuserede Jan Jacobsen på at producere så mange grise pr. årsso som muligt. Men nu har han fået lidt af en øjenåbner.

Organiske syre i drikkevaret kan give dig mange fordele i stalden. Det ved Jan Jacobsen alt om, for han har nemlig brugt Total Water Care fra MS Shippers i flere år nu.

Vi har spurgt ham, hvilke fordele han oplever i sin besætning. 

Hvornår besluttede du dig for at starte med konceptet Total Water Care fra MS Schippers?
Jeg besluttede at starte med konceptet i 2014.

Hvad var årsagen til at du startede med konceptet Total Water Care?
Schippers gjorde opmærksom på foderøkonomien ved blandt andet overbelægning, samt hvad den daglige tilvækst betyder. Det har virkelig været en øjenåbner. Tidligere focuserede vi på grise/årsso, at producere så mange som muligt.

Kan du komme nærmere ind på dine erfaringer med konceptet Total Water Care fra MS Schippers?
Jeg ser en stigende tilvækst, bedre foderbrug ved foderskift, mindre diarré, ved 13 kg kører de på 24% soja uden diarré, mere ensartede grise, mindre sortering, nemmere pasning af grise.

Hvad var dine erfaringer med organiske syrer før du startede med konceptet Total Water Care fra MS Schippers?
Jeg havde ingen erfaringer med organiske syrer, jeg vil gerne gøre tingene så enkelte som muligt og efter starten på konceptet med syrerne er hverdagen blevet lettere i klimastalden. I dag har jeg ikke syrer i mineralerne kun på drikkevandet.

Hvad har Di-O-Clean tilført din besætning?
Jeg ser det som en forsikring for, at vores vand samt rørene altid er rene uanset hvilke produkter, vi kører igennem vort system. Vi kan ikke se noget negativt, og det er positivt.

Hvorfor besluttede du dig for at bruge Goldfeed Prestige Premium og ikke et billigere alternativ?
Kunne jeg ikke se en effekt med det bedste produkt, kunne jeg lige så godt lade være med at bruge noget. Vejledningen samt rådgivning fra MS Schippers omkring sammensætningen af produktet gjorde mig teoretisk overbevidst om dette, jeg var spændt på om det virkede i min besætning. Prisen er ikke det vigtigste, men får jeg db et bedre resultat er det super godt, og dette er tilfældet i min besætning, så jeg er meget tilfreds.

Hvad har Goldfeed Prestige Premium tilført din besætning? Hvad er de største fordele?
Mit foderforbrug er faldet fra 1,9 til 1,6 foderenheder, mindre diarré, grisene er nemmere at passe, stigende tilvækst

Goldfeed Prestige Premium hvordan er cost benefit ved brug af denne syre i din besætning?
Foderforbrug før brug af Goldfeed Prestige lagde på gennemsnit 1,9 foderenhed, efter tilsætning ligger gennemsnittet på 1,6 foderenhed, det skal nævnes at foderblandingerne er 100% identiske før og efter start.

  • Foderbesparelse er 12,5 pr gris,
  • Prisen på Di-O-Clean er 0,5 dkk/gris
  • Prisen på Goldfeed Prestige er 4,6 dkk/gris
  • Fortjenesten er 7,4 dkk/gris.


Hvad er det der gjorde, at du valgte MS Schippers?
Produktviden, rådgivning omkring igangsætning af produkterne, MS Schippers stiller specialister til rådighed, der gik i dybden i min besætning, trygheden i at doseringerne altid er 100%. Nemt for medarbejderne at bruge produkterne jvf protokoller. Servicen fra MS Schippers er altid i top.

Hvad synes du om serviceaftalen som MS Schippers tilbyder?
Jeg skal ikke selv bruge tid på reparationerne, serviceintervallerne er fornuftige, har vi et problem kan vi altid ringe efter service, samt hotlinen er hurtig til at forklare tingene, hvis ikke udfordringen kan klares over telefonen så kommer servicebilen forbi.

Hvorfor synes du at andre producenter skulle vide mere om konceptet Total Water Care fra MS Schippers?
Fordi MS Schippers sætter sig ind i hvilke udfordringer du har i din besætning og kan hjælpe med løsninger, der kan give en win/win situation

Faktaboks

Jan Jacobsen

44 år

selvstændig siden 2007

2 ejendomme med sohold

total 1.750 søer salg af 30 kgs grise

Emneord sponsoreret, MS Schippers

Sponsoreret af MS Schippers

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.