Lavere omkostninger er målet med nyt staldbyggeri
Brian Sørensen udvider soholdet med 800 og nærmer sig knap 4.000 søer. Målet er at nedbringe prisen pr. produceret gris.

Det er gået en smule hurtigere for Brian Sørensen, Dronninglund, end han havde i tankerne, da han i starten af 90erne skrev sin afsluttende opgave på landbrugsskolen om sin drømmegård. Målet var 200-250 søer, 60-80 hektar og en medarbejder.

Men de mål blev i løbet af få måneder indfriet, og i dag kan han tage endnu en udvidelse i brug på Ringstedgaard ved et åbent stald-arrangement, hvor han kan fremvise 224 nye farestier, en forlænget løbe- og kontrolstald og flere drægtighedsstier.

Bedriften omfatter herefter 3.900 søer, 965 hektar ejet jord og cirka 20 medarbejdere.

To medarbejdere til 800 søer

»Jeg overtog en naboejendom sidste år, der har plads til smågrise, så derfor udvider jeg med 800 søer, så det passer sammen. Det giver en god synergieffekt, og så er det også vigtigt for mig, at jeg hele tiden har mulighed for at nedbringe nulpunktet for produktionen af grise. Selv om jeg får yderligere 800 søer, så får jeg kun brug for yderligere to medarbejdere,« siger Brian Sørensen.

Kontrakten på byggeriet blev underskrevet i starten af 2016, og håndværkerne fra Gråkjær gik i jorden i slutningen af marts. Brian Sørensen kan se tilbage på en hurtig byggeproces.

»Byggeriet er gået rigtig godt. Løbe- og drægtighedsstalden blev bygget først, vi fik løbet poltene, og om en uge har vi fulde hold til farestierne,« siger han og fortsætter:

»Det har været rigtig billigt at bygge, og firmaerne har været meget sultne, så samlet set har jeg betalt 12,5 mio. kr. efter tilskud til farestierne, som giver 7.000 kr. pr. stiplads, for et byggeri på 3.711 kvadratmeter. Dertil kommer udgifterne til indkøb af polte.«

Attraktiv bedrift

Den seneste udvidelse med bl.a. løsgående drift i farestalden skal ses som en fremtidssikring.

»Man er nødt til at have en bedrift, som også er attraktiv den dag, man vil stoppe som svineproducent. Det mener jeg, at jeg gør ved at bygge farestier til løsgående drift, fordi det er et fremtidigt krav. Samtidig er det en faresti med mere velfærd, som er det, forbrugerne i højere og højere grad går efter,« siger han.

Åbent hus på Ringstedvej 2, Dronninglund fredag 25. november kl. 10-15.

Faktaboks

  • Brian Sørensen 
  • Dronninglund
  • Ny farestald, drægtighedsstald og løbe- og kontrolstald.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle