L&F: Dollarstigningen medfører 550 mio. kr. til danske svinebønder

Dollarstigningen medfører at L&F forventer, at svinekødsprisen og svineproducenternes indtjening får et markant løft.

Landbrug & Fødevarer opjusterer deres forventninger til svinekødsafregningen i 2015 grundet de seneste måneders voldsomme kursstigninger på dollars

Det skriver Jyllands-Posten.

Denne opjustering forventer et gennemsnitligt 2015-resultat på 338.000 kroner for svineproducenterne.

Dette er et resultat på en forventet stigning i svinenoteringen på 35 øre henover året. Dette vil betyde, at landmændene samlet set får ekstra 550 mio. kroner udbetalt.

”Markedsanalytikere har betegnet den seneste tids kursstigninger på dollars som den mest positive nyhed, dansk landbrug har fået de seneste 10 år” skriver-Jyllands Posten

Trods forbedringerne, ventes det dog stadig, at den gennemsnitlige svineproducent kommer ud af 2015 med et driftsunderskud på 484.000 kroner. Således vil dollarstigningen kun gøre underskuddene mindre. 

Emneord landbrugskrise

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle