LMO og Porcus i nyt samarbejde om at redde pattegrise

Rådgivningen LMO og dyrlægerne i Porcus vil med fælles screeningsbesøg hos svineproducenter tilbyde at sikre færre døde pattegrise.

"For en gennemsnitlig dansk sobesætning vil der være et brutto provenu på cirka 50.000 kr. for hver procent, som dødeligheden nedbringes, så der er noget at kæmpe for," skriver de to partnere i en pressemedddelelse.

Samarbejdet bliver lanceret på Porcus' årsmøde tirsdag 9. februar.

Sådan foregår det

  • screeningsbesøg af en svinedyrlæge fra Porcus og en konsulent fra LMO. Her kortlægges besætningens problemer, vi taler fordele og ulemper igennem, og udfærdiges en konkret rapport med en økonomisk beregning, så producenten kan se, hvor stort potentialet er.
  • Herefter kan producenten vælge selv at arbejde videre. Alternativt kan man vælge et skræddersyet forløb med fastlagte ugebesøg, hvor der udelukkende fokuseres på farestalden og problemløsning. LMO og Porcus møder op sammen med personalet i farestalden, gennemgår grise med dem og finder konkrete løsninger med medarbejderne, så fejl og uhensigtsmæssige rutiner ændres.

LMO og Porcus siger, at tilbuddet vil være billigt - men oplyser ikke en konkret pris.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle