Meldinger om store tab i svineproduktion

Noteringsfald gennem de seneste måneder krydret med stigende foderpriser presser de europæiske svineproducenter, der melder om tab.

Produktion af svinekød er for tiden en underskudsforretning for mange svineproducenter - både herhjemme og i udlandet.

Den belgiske brancheorganisation for landets foderindustri "Belgian Feed Association" kalder ifølge Markedsnyt for grisekød den aktuelle situation for uholdbar og udtrykker dyb bekymring for landets svineproducenter, der samtidig kæmper med en af de dårligste noteringer i EU.

Ifølge brancheorganisationen er tabene i øjeblikket på 25-30 euro pr. slagtesvin.

Også i Storbritannien sætter den britiske brancheorganisation AHDB tal på tabene for produktion af grise. For de britiske producenter var der i 1. halvår 2021 tale om et rekordunderskud på 24 pund pr. slagtesvin. 

Det er kraftigt stigende produktionsomkostninger, der giver de dårlige resultater, og hos ADHB er forventningen nu, at den dårlige økonomi vil resultere i faldende svinebestand. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle