Mere protein i foderet har øget kuldstørrelsen

På Bornholm er der set et spring  på 0,5 totalfødt gris pr. kuld (fra 18,6 til 19,1) fra 4. kvartal 2016 til 1. kvartal 2017.

Af Kirsten Kyndesen, svinerådgiver, Bornholms Landbrug

Når vi ser på kuldstørrelsen, har vi fokus på soens energibalance under diegivningen. Det vil sige en optimal foderreguleringen i farestalden, hvor søerne skal fodres tæt på ad libitum uden at gå i stå.

Her har fokus især været på den sidste del af diegivningsperioden. For en so, der er fodret i stå og startet op igen – måske ad flere omgange – vil alt andet være ringere stillet energimæssigt ved fravænning, end en so der...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle