Mineraler skal give højere fravænning, lavere dødelighed og større grise
Blog fra svinebedriften:Flemming Damgaard prøver nu at tilsætte en anden sammensætning af mineralfoder for at få bedre resultater.

Af Flemming Damgaard - fortalt til Frederik Thalbitzer

Vi vil gerne have søerne til at fravænne flere og større grise, og vi har fået en række forslag fra vores leverandør af mineraler – 3S Provini.

Vi mener, at grisene skal vokse hurtigere, og derfor skal søerne give mere mælk

Derfor tilsætter vi mere Provilyt, repofish og LivaPig.

 

Letfordøjeligt protein

Repofish indeholder nogle let fordøjelige proteiner og omega3 fedtsyrer, som skal forhøje mælkeproduktionen, siger rådgiverne fra firmaet.

Provilyt er en leverstimulant, der hjælper soen til at mobilisere sine egne fedtdepoter- primært omkring faring.

Skræddersyet boost til søerne har sænket antal dødfødte markant Svin Torsdag 18. juli 2019 · 08:18

Endelig bruger vi LivaPig, som er et koncept, der skaber et bedre blodflow i soen til reproduktionsorganerne samt yveret, og derved transporterer mere ilt rundt i soen til gavn for pattegrisenes vitalitet ved fødsel og mælkeproduktionen

Søer kan afvænne flere

Forventningen er så, at søerne kan passe flere egne grise, så vi også kan afvænne flere grise. Lige nu fravænner søerne 10,7 til 11 grise pr. so, men vi skal op på 11-12 grise.

Min fornemmelse er, at søerne er nemmere at få i gang efter faring og også giver mælk hurtigere.

Det koster, så vidt vi kan regne ud 25 kr. ekstra pr. so at putte de mineralprodukter i. Men lige nu skal man jo heller ikke øge resultaterne ret meget før det godt kan betale sig at gøre noget.

God fornemmelse

Det er tre uger siden, vi gik i gang med den nye foderblanding. Min umiddelbare fornemmelse er, at faringerne går lidt nemmere og at søerne har pænere yver, men det er for tidligt at sige, om det i sidste ende giver bedre resultater.

Hvis det ikke giver bedre resultater, kan vi ændre foderet igen.

Faktaboks

Flemming Damgaard

  • Svineproducent, Lunderskov. Blogger til Svin Plus.
  • 1.250 søer, årlig produktion af ca. 40.000 stk. 30 kgs grise
  • Hjemmeblander, 100 procent tørfoder, intern KS, hjemmeavler
  • Staldanlæg fra hhv. 2005 og 2015
  • Markbrug: 300 hektar med vinterbyg, vårbyg, vinterhvede og havre. Alt korn til eget brug og dækker ca. halvdelen af forbruget. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle