MRSA-sanering koster op mod 10 mia. kr.
Styrelsens vurdering af omkostninger for en sanering af de danske stalde for MRSA var et konservativt skøn.

Da Fødevarestyrelsen i sommer vurderede, at det ville koste 3,5 milliarder kroner at sanere de danske stalde for MRSA CC398, så var det et konservativt skøn.

MRSA er nemlig tre gange så udbredt, end styrelsen antog dengang, skriver Ingeniøren.

"Derfor ved vi i dag, at prisen bliver højere end 3,5 milliarder kr. Jeg tør ikke sige, at man bare skal gange med tre for at få den rigtige pris, men prisen bliver i hvert fald det dobbelte af de 3,5 milliarder kroner og måske endnu mere," siger Per Henriksen.

I den første analyse anslog Fødevarestyrelsen, at der ville være MRSA i 20 procent af staldene. En ny rapport fra december vurderer, at sygdommen er i 68 procent af staldene.

I Norge har myndighederne valgt at sanere for MRSA ved at tømme staldene og fjerne sygdommen. Nu mangler kun en stald at blive saneret. Efterfølgende skal de undersøge, om de kan holde dyrene MRSA-frie - og om saneringen derved har båret frugt.

Emneord mrsa

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle