Næste uges buffet: Fra fodring over regnskabstal til sooverlevelse

Ugen På Spidsen: De digitale årsmøder står for døren. De første er allerede afholdt, og det er næste uge muligt at deltage i flere arrangementer bag skærmen. Der er flere højdepunkter at holde øje med, mener ugens klummeskribent på Svin Plus.

Lige omkring 200 så med, da Agri Nord skød årets kavalkade af årsmøder og økonomikonferencer i gang i ugens løb.

Selv om mange formentlig helt ser bort fra de digitale arrangementer, så har de min optik den klare fordel, at man kan gå til og frem, når man har lyst til det.

Skal grisene passes, mens indlægsholderne toner frem på skærmen, jamen så kan man bare vente med at høre guldkornene til arbejdsdagen er slut. Det er smart, men selvfølgelig går der noget socialt og noget debat tabt ved den form for årsmøder.

Når det er sagt, er der alligevel lagt op til nogle spændende indlæg i næste uge, når flere rådgivningshuse inviterer til digitale arrangementer.

Sooverlevelse og fodring

Velas blænder op for deres årlige Økonomikonference på mandag i næste uge, og de har lagt godt med brænde i kakkelovnen, for flere prominente gæster holder indlæg.

Kvægfolkene kan høre Arla-topchefen Peder Tuborgh, men arrangørerne har også fået en aftale med Danish Crown-bossen Jais Valeur, som står for et indlæg med overskriften 'Landbrugets resultater i 2020 og et kig ind i 2021'.

Arrangementets svinespor byder foruden faglige indlæg og regnskabsgennemgang også på et indlæg fra en landmand, der giver sit bud på 2020. 

Tirsdag i næste uge bliver en travl dag bag skærmen. LandboNord lægger for og har et fælles indledende program med en mere politisk vinkel end Velas' program.

LandboNord giver skærmplads til fødevareministeren Rasmus Prehn, der vil tale om fremtidsudsigterne for dansk landbrug. Der kommer også indlæg fra Landbrug & Fødevarers førstemand Søren Søndergaard, og jeg vil også lægge øre til Frank Øland, der er cheføkonom hos Landbrug & Fødevarer.

Derefter er der mulighed for at følge svine-indlæg - her er både indlæg om bedre sooverlevelse og aktuelle tendenser inden for smågrise- og slagtesvinefodring. Dem sætter jeg også kryds ved.

Regnskabstal og kloge tilsyn af søer

Har man ikke fået nok - så fortsætter LandboSyd stimen sammen eftermiddag med en halvanden times virtuel økonomikonference. Foruden regnskabstal og forventning til 2021, så skal jeg høre Claus Bruun Jørgensens indlæg om strategi og produktion. 

Og når vi er ved gennemgang af aktuelle webinarer, vil jeg også slå et slag for Seges Svineproduktions tilbud om aktuel viden om 'Det kloge tilsyn af søer i drægtighedsstalden'. Det tilbud løber af stablen 2. marts. 

Det gode ved både Seges-arrangmentet og de andre er, at de er helt og aldeles gratis at deltage i. Måske ses vi bag skærmen?

Søren Tobberup Hansen er journalist og svinefaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Svin Plus, "Ugen på spidsen", sætter Morten Thomsen og Søren Tobberup Hansen, journalister og svinefaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus, svineugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle