Nu er der enighed om betalings-modellen for transportvask ved grænsen
Danske Svineproducenter og Landbrug & Fødevarer Svineproduktion har indgået en foreløbig aftale om betalingsmodellen for vask ved grænsen.

For at sikre at alle svinetransporter bliver vasket ved grænsen har Danske Svineproducenter accepteret delvis brugerbetaling for vask af transportbiler ved grænsen for nu.

Det sker efter flere ugers diskussioner i pressen om hvorvidt delvis brugerbetaling er en holdbar løsning.

Det skriver Danske Svineproducenter i en pressemeddelelse.
 
"Situationen, vi står i nu, hvor afrikansk svinepest rykker tættere og tættere på, har vi mere end nogensinde brug for at gøre hvad vi kan for at tage vores forholdsregler for at holde det ude af Danmark", siger Torben Hauskov, som er formand for Danske Svineproducenter. 

Dansk staldfirma tidobler bundlinjen og får 19 nye ansatte på et år Onsdag 16. maj 2018 · 15:14

"Derfor har vi efter en dialog med Landbrug & Fødevarer Svineproduktion indtil videre accepteret delvis brugerbetaling".
 
Torben Hauskov anbefaler derfor nu svineproducenter, som eksporterer svin, til at betale regningerne for grænsevask.

Godt nyt for alle svineproducenter

Aftalen mellem de to parter løber frem til 31. december 2018. Der er nu nedsat en arbejdsgruppe med repræsentanter fra begge parter, som arbejder på at finde en fremtidig model for, hvordan modellen skal se ud i fremadrettet.
 
"Det er godt nyt, at vi nu er kommet til enighed. Selvom det ganske vist kun er en foreløbig aftale, betyder det her og nu, at vi sammen kan tage et vigtigt skridt for at sikre den danske svinesundhed", siger Erik Larsen, som er formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.
 
Aftalen om delvis brugerbetaling betyder, at de eksporterende svineproducenter betaler 0,62 øre per eksporteret svin, hvilket svarer til 50 procent af den faktiske udgift. De resterende 50 procent bliver finansieret af genafgifter i 2018.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle