Nu skal hele klimastalden opgraderes: Ny type loftsventil mindsker svineriet
Svineri i de varme perioder fik Henrik Svendsen til at lede efter løsninger til sin diffus-ventilation. Løsningen blev indkøb af en nyudviklet ventil, som har reduceret svineriet i stierne markant.

Artiklerne er kun for abonnenter på Kvæg, Mark eller Svin

Køb abonnement på PLUS her.

Er du ny på PLUS skal du aktivere dit abonnement før du kan logge ind. Det gør du her.

Har du problemer med at logge ind? Kontakt kundeservice på plus@landbrugsmedierne.dk

Har du glemt din adgangskode? Så klik her!

Faktaboks

3 Facts om loftsventilerne

  1. Baggrund: Det er KJ Klimateknik, som har udviklet den nye loftsventil, som Henrik Svendsen har købt. 
  2. Virkning: Loftsventilen har tosidig åbning og kan have en variabelt reguleret åbning afhængigt af udetemperaturen.
  3. Resultater: Loftsventiler fra KJ Klimateknik er afprøvet på Grønhøj, og konklusionen fra afprøvningen var, at supplerende luftindtag via ventiler, hvor åbningen var variabelt regulerende, havde ingen eller kun begrænset svineri på det faste gulv. Afprøvningen viste også, at luftkvaliteten i dyrenes opholdszone var bedre, idet CO2-koncentrationen var signifikant lavere end en kontrolsektion og en sektion med on/off-regulerede ventiler. Desuden var temperaturen signifikant lavere med de variabelt regulerende ventiler end kontrolsektionen, når udetemperaturen var over 19 grader.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle