Ny genmodificeret gris er immun overfor klassisk svinepest
Ved hjælp af genmodificering er det lykkedes kinesiske forskere at skabe resistens mod klassisk svinepest

Ved hjælp af genmodificeringsteknikken Crispr-Cas9 har kinesiske forskere formået at skabe grise, der er resistente overfor den klassiske svinepest. 

Det skriver Sveriges Radio.

”Det er enhver sygdomsgenetikers våde drøm at have mere sygdomsresistente dyr. For så behøver man hverken vaccinere eller behandle med antibiotika”, siger Ulf Magnusson, professor i veterinærmedicin på Sveriges Landbrugsuniversitet.

Han tilføjer, at man i Kina vaccinerer mod klassisk svinepest, men at man ikke gør i EU. Derfor vil alle grise i en besætning skulle slås ned ved et eventuelt udbrud.

Danmark fri siden 1933

I Danmark har vi ikke haft et udbrud af klassisk svinepest siden 1933, men så sent som i 90´erne havde man i Holland et stort udbrud. 

Japan ramt af svinepestSvin Mandag 10. september 2018 · 13:14

Det resulterede i at 11 millioner grise blev slået ned og destrueret.

Det kostede omkring 14,5 milliarder danske kroner og var nødvendigt for ikke at risikere spredning af sygdommen gennem eksport. 

Klassisk svinepest er, ligesom afrikansk svinepest, uskadelig for mennesker.

De kinesiske forskere mangler endnu at teste det altafgørende: om grisene kan klare sig, og ikke mindst være rentable, i en produktion.

Emneord svinepest, klassisk svinepest

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle