Ny slagtesvinestald med 3.750 stipladser: Vi tror på svensk griseproduktion
På Holmbergs Gård ved Kalmar er der over de sidste ti år investeret 65 mio. kr. i bedriften - senest er en ny slagtesvinestald kommet til.

Mats og Cecilia Olsson fra Ljungsbyholm i det sydlige Sverige driver svinebedriften Holmsbergs Gård, og de har stor tiltro til svensk svineproduktion og forbrugernes efterspørgsel efter svensk grisekød.

De har i løbet af de sidste ti år investeret 60 mio. svenske kroner (knap 45 mio. danske kr.) i deres bedrift. Blandt andet er soholdet fordoblet, og der er er bygget nyt korntørreri og etableret nye brønde.

Nu har landmandsparret investeret yderligere 30 mio. svenske kroner (cirka 20 mio. danske kr.) i en ny slagtesvinestald, skriver netavisen ATL

Bedriften har 16 ansatte og en årlig omsætning på ca. 55-60 mio. svenske kroner (ca. 40 mio. danske kr.)

Lang proces 

Det er tre år siden familien Olsson sendte en ansøgning ind om det nye byggeri af slagtesvinesald, men flere klagesager om mulige lugtgener har trukket processen i langdrag.

Familien har dog fået lov til at bygge svinestalden, og startede byggeriet op i foråret. Hen over sommeren har arbejdet forsat som planlagt, og har ikke været påvirket at corona.

De første grise flyttede ind i september, og planen er at hele bygningen skal stå færdig i løbet af oktober. 

Den nye svinestald er 36 meter bred og 120 meter lang. Der er 3.750 stipladser til slagtesvin fordelt på seks afdelinger.

Med den nye stald, stiger familien Olssons slagtesvineproduktion fra 27.000 til 35.000 om året. 

Den nye stald er mere moderne og fx med en bedre ventilation end den gamle. Dertil kommer et nyt foderanlæg, som gør det muligt at forbedre udfodringen. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle