Ny slagtesvinestald til små penge er bygget af paneler
PIR-paneler i stedet for betonelementer billiggør staldbyggeri. Selvom panelerne kun er otte cm tykke, isolerer de bedre end en elementvæg på 26 cm. Læs meget mere om stalden i det nye nummer af fagmagasinet SVIN, der udkommer tirsdag 15. oktober.

Johannes Kaasgaard vil have en afskrivning på 15 år på sin nye slagtesvinestald, og derfor gik han efter at bygge billigt.

Valget faldt på en panelstald, som Skibbild Entreprise har stået bag. Stiplads-prisen er trods billige panelelementer, der ifølge Johannes Kaasgaard koster en tredjedel af prisen på betonelementer, endt på knap 3.500 kr. og hænger bl.a. sammen med et nødvendigt valg af miljøteknologi i form af forsuringsanlæg og Smell Fighter fra JH Agro.

Dertil kommer vådfodring og en inventarløsning i den dyrere ende.

Se en video fra den nye stald her

PIR-panelerne er antrazitfarvede, så de falder godt ind i landskabet.

Der er otte bygninger med i alt 14 sektioner i staldanlægget. Hertil kommer velfærdsbygning, udleveringsrum med plads til hele 460 slagtesvin samt en foderlade.

I lighed med Bregentved Gods har Johannes Kaasgaard fået opført et kølerum til døde grise, som er placeret for enden af midtergangen.

Der bliver plads til 18 grise i hver sti, der måler 6 gange 2,30 meter.

Han og nogle medarbejdere har selv stået for at male epoxy på en del af spalterne. Jyden er valgt som leverandør af inventar. Ifølge Johannes Kaasgaard ikke den billigste, men den bedste og mest holdbare løsning.

 

Faktaboks

Letstald

  • Johannes Kaasgaard har bygget en stald, der bryder med traditionelt staldbyggeri
  • Årsproduktionen bliver på 26.000 slagtsvin eller i gennemsnit 500 pr. uge.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle