Ny so-vaccine mod tre sygdomme klar til danske producenter
MSD Animal Health har ny vaccine klar til salg fra 10. august.

En ny so-vaccine mod rødsyge, parvo og leptospirose er klar til salg i Danmark. Det oplyser MSD Animal Health i en pressemeddelelse.

Vaccinen Porcilis® Ery+Parvo+Lepto er en nyudviklet færdigblandet klar-til-brug triple vaccine mod tre  sygdomme: Rødsyge (E. rhusiopathiae), smitsom fosterdød (Parvo-virus) og leptospirose hos søer.

Vaccinen er færdigblandet, klar til brug og er ifølge producenten den eneste vaccine på markedet, der dækker alle tre sygdomme.

Ydermere er det den eneste leptospirose-vaccine til svin, der har opnået markedføringstilladelse og dermed ikke kræver specialtilladelse for at blive ordineret af dyrlægen. Dette betyder, at der ikke længere er krav om dokumentation for tilstedeværelse af smitte for at kunne få lov at vaccinere søer mod leptospirose, påpeger producenten.

Vaccinen må anvendes under drægtighed. Dosis er 2 ml. Producenten anbefaler at basisvaccinere polte med to vaccinationer, henholdsvis seks-otte uger og fire uger før første løbning, og derefter revaccinere halvårligt med Porcilis® Ery+Parvo+Lepto.

Vaccinen er en videreudvikling af den velkendte Porcilis® Ery Parvo Vet. Dette betyder, at man med den nye vaccine kan opnå ekstra beskyttelse mod leptospirose oven i sin standard vaccination mod rødsyge og parvo, ifølge MSD Animal Health.

Leptospirose giver reproduktionsproblemer i varierende form, for eksempel en stigning i aborter, dødfødte eller svagtfødte grise, omløbere eller reduceret kuldstørrelse.

Faktaboks

Kort om vaccinen

  • Vaccinen er klar til salg fra 10. august 2018.
  • Godkendt anvendelsesområde: Porcilis® Ery+Parvo+Lepto dækker mod almindeligt forekommende typer af rødsygebakterier (serotype 1+2), parvovirus samt seks typer af leptospirose, heriblandt Bratislava.
  • Varigheden af immuniteten er for rødsyge og Leptospira bratislava seks måneder, for parovovirus og de øvrige inkluderede leptospira 12 måneder.
  • Bemærk at vaccinen er godkendt til brug under drægtighed.
  • Kontakt din dyrlæge for yderligere information om Porcilis® Ery+Parvo+Lepto og muligheden for anvendelse i din besætning.

Kilde: MSD Animal Health

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle