Ny teori om fund af afrikansk svinepest i Belgien
Udenlandske chauffører var i første omgang udpeget som årsag til spredning af afrikansk svinepest til Belgien. Nu er soldater muligvis årsagen til udbruddet.

Teorierne har været mange, siden der i september blev fundet to vildsvin inficeret med afrikansk svinepest nær byen Arlon i den sydøstlige del af Belgien.

Fundet blev gjort på den militære base Lagland, og i første omgang var lastbilchauffører eller østeuropæiske arbejdere mistænkt for at være årsagen til at smitte var bragt til Belgien.

Nu er der spekulationer om, at det er soldater, der kan være årsagen til, at smitten pludselig er hoppet mere end 1.000 km fra Østeuropa til Belgien på kort tid. Det rapporterer mediet VRT News.

Både polske og tjekkiske soldater har været på den militære base og kan være årsagen til spredning af den frygtede svinesygdom, men det er også muligt, at belgiske soldater er kilde til spredningen, fordi de har deltaget i en militær øvelse i de baltiske lande, hvor afrikansk svinepest er konstateret talrige gange.

4.000 svin skal slås ned i BelgienSvin Onsdag 10. oktober 2018 · 07:53

Skulle chauffører eller soldater transportere inficerede madvarer, skal der stadig et vild- eller tamsvin til for at sprede smitten yderligere.

Ifølge belgiske myndigheder er det vildsvin, der har samlet smitten op og dermed er årsagen til, at smitten har spredt sig i Belgien.

Opdateret 16/10 kl 14:17: Præciseret, at det er vildsvin, der har spredt smitten via fødevarer, som man mistænker soldateter for at have tabt eller smidt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle