Nyt foderkoncept: Soen afgør grisens mavesundhed

Soens fodring i den drægtige periode er vigtig for patte- og smågrisenes sundhed.

Grisens sundhed afhænger i høj grad af tarmens funktion. En sund tarm giver et godt immunforsvar, og immunforsvaret er det, der beskytter grisen, når den ikke længere får antistoffer gennem somælken.

"For at sikre god tarmsundhed bruger man typisk forædlede fodertyper til patte- og smågrise, men det er mindst lige så vigtigt, at se på soens fodring under drægtigheden og i dieperioden", siger dir. Jens Legarth, European Protein.

Derfor skal indsatsen starte allerede ved soen, for fodringen i drægtighedsperioden spiller også ind på pattegrisenes liv efter fravænning.

Ny forskning viser, at soen har stor indflydelse på forekomsten af sygdomme hos patte- og smågrise.

"Derfor skal vi også se på soen og fodringen af soen, når vi taler om sundhed hos pattegrise, for soen har stor indflydelse på pattegrisenes immunforsvar", siger Jens Legarth.

På Nutrifair præsenterer European Protein deres foderkoncept ”De første 175 dage”, der har en holistisk tilgang til at fravænne flere sunde grise, og fokuserer på hele perioden fra løbning af soen til smågrisen vejer 30 kg.

Der er tale om en ny måde at tænke fodring og sundhed på, men konceptet er blevet godt modtaget hos de svineproducenter, der har testet det.

Der er meldinger om større stabilitet i farestalden, større mælkeproduktion, mere vitale smågrise og færre omløbninger.

Emneord Nutrifair 2020

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle