Pas på import af flere fodermidler
Seges Svineproduktion advarer mod import af flere fodermidler fra Østeuropa, som er hårdt ramt af afrikansk svinepest.

Seges Svineproduktion går nu ud med en advarsel mod import af visse fodermidler fra Østeuropa på grund af risikoen for smitte med den frygtede afrikanske svinepest.

Mens importerede råvarer som majs, hvede, byg og andre kornsorter ikke udgør en smittekilde for afrikansk svinepest, stiller det sig anderledes med import af hø, halm, ensilage, wrap, roer og frisk græs fra områder, der er ramt af svinesygdommen eller områder i nærheden, uanset om brugen af fodermidlerne er til svin, kvæg, fjerkræ, hest mv.

»Sådanne fodermidler eller strøelse må under ingen omstændigheder forefindes på ejendomme, hvor der er grise. Rent praktisk handler det om produkter fra de sorte områder i branchens DANISH Transportstand«, anfører Seges Svineproduktion.

Baggrunden for udmeldingen fra Seges Svineproduktion er dels risikoen for smitte med afrikansk svinepest, dels at tørken i år har skabt et øget behov for at importere husdyrfoder.

»Disse produkter kan købes en del steder, men Østeuropa har traditionelt haft en stor produktion af disse varer og har udbudt varerne til attraktive priser og af god kvalitet. Det er derfor naturligt, at en del større foderfirmaer, landmænd og øvrige husdyrejere nu undersøger mulighederne for at indkøbe foder fra Østeuropa«, bemærker Seges Svineproduktion.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle