Pas på med medicin hvis grisen skal ende som helstegt pattegris
Det er snart sæson for helstegt pattegris, og flere producenter sælger grise med lav vægt til slagterier eller private.

Danmark fører kontrol med medicinrester i fødevarer. Og det er ekstremt sjældent, der bliver fundet noget.

Fødevarestyrelsen gør nu opmærksom på, at svineproducenter som sælger grise på mellem 10 og 30 kg. til for eksempel helstegt pattegris, skal have fokus på tilbageholdelsestid. Blandt andet behandles nogle grise, når de er få dage gamle for coccidiose med lægemidler indeholdende toltrazuril, som har en tilbageholdelsestid på mellem 53 og 78 dage.

”Det betyder, at hvis en gris behandles med toltrazuril, når den er få dage gammel, og efterfølgende slagtes, når den vejer 10-30 kg, så er der meget stor sandsynlighed for, at tilbageholdelsestiden ikke er overholdt,” skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Dyrlæge: Tetracykliner skal være førstevalg Svin 17. marts · 09:19

Det er derfor uhyre vigtigt at være opmærksom på, hvad grisene behandles med.

”En løsning kan være at grise, der skal slagtes ved f.eks. 30 kg, bliver mærket ved fødsel og ikke får Baycox og lignende. Det er landmandens ansvar at sikre, at der ikke er rester af medicin i kødet – og derfor skal man altså være ekstra opmærksom, når man behandler de grise, der bliver solgt ved en lav slagtevægt,” siger Charlotte Sonne Kristensen, Chefforsker og specialdyrlæge i svinesundheds-management hos SEGES Svineproduktion.

lft

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle